3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról

Utolsó változtatás: 2018-06-05 | Első közzététel: 2018-06-04
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
3 alkoholos nyári frissítő ital, amivel levehetjük a vendégünket a lábáról
A magunk készítette italokkal – főleg ha némi kísérletezésre is időt szántunk – nagy elismerést vívhatunk ki nyáresti vendégeink körében. Mivel a tinktúráknak is az alkohol az alapja, ezek az italok is kivonják a hatóanyagot a növényi alapanyagokból, így az alkohol kellemes hatása mellett az emésztésnek is jót tesznek – megfelelő mennyiségben fogyasztva.

Tárkonyos-ánizsos pálinka

 

20 g ánizst zúzzunk össze kisebb mozsárban. Tíz francia tárkonyágat mossunk meg, majd itassuk le róluk a vizet. Tegyük a hozzávalókat egy üvegbe és öntsünk rájuk egy liternyi gabona pálinkát. Sötét helyen érleljük 1-3 hónapon keresztül az italt, míg szép zöld színt kap. Szűrjük le és töltsük dekoratív üvegcsékbe. Jótékony, enyhe hatású emésztést segítő szer.

 

tarkonyos_frissito

 

Citromlikőr (limoncello)

 

Hámozzunk meg vékonyan 4-5 bio-citromot, tegyük a forgácsot egy üvegbe, majd öntsük fel fél liter vodkával. Hagyjuk állni legálabb 4 hétig, szűrjük le es adjuk hozzá a cukorszirupot. Egy csésze vízből ugyanennyi cukorral főzzünk szirupot, majd miután kihűlt, ízlésünk szerint állítsuk be a likőr édességet.

 

citromlikor

 

Marcipánlikőr

 

100 g marcipánt olvasszunk fel 100 ml meleg vízben, átszűrjük. Miután kihűlt hozzá keverünk 200 ml vodkát vagy fehér rumot. Jót tesz neki egy kis pihentetés.

 


Édenkert.hu Kvízjátékán Herbáció ajándékcsomagot sorsolunk!

 

Megyek játszani>>

 

haromlap

 

Herbáció, a népi gyógyreceptek-, és növényi alapú különleges házi receptek magazinja immár 13 éve folyamatosan kapható az újságárusoknál. Most a nyári szám mellett Zöldségparádé címmel különszámunk is megjelent, valamint a Növénybarát újság: a kerti tippek lapja.

www.herbacio.hu


Szólj Te is hozzá!