Cseresznyelekvár recept tartósítószer nélkül!
Végre itt a cseresznye szezon! A cseresznyét már az ókorban az istenek eledeleként tartották számon ezért lássunk hozzá, és főzzünk isteni lekvárt belőle! 

A cseresznyelekvár receptje

 

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 40-50 dkg nádcukor

 

cseresznye lekvár

 

A cseresznyelekvár elkészítése


A cseresznyét megmossuk, kimagvazzuk, majd összeturmixoljuk. Ha nincs turmixgépünk, akkor végjuk négy felé a cseresznyéket. Ezután  keverjük össze a nádcukorral, és állandó kevergetés mellett (lassú lángon), a forrástól számított 4 percig főzzük, majd  sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. Betöltés után azonnal lezárjuk, majd pár percre fejre fordítjuk és már kész is.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Van egy ezüstös pampafű a kertemben, múlt évben ültettem. Most viszont azt látom, hogy olyan mintha teljesen elpusztult volna a téli időszakban. . .

Ezeket a növényeket alaposan meg kell metszeni, vagyis a talaj felett levő rész nagy részét bizony el kell távolítani. . .

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.