Befőzési naptár

5
Befőzési naptár
A befőzés mára már nem csak a tapasztalt könyhatündérek kiváltsága, bárki tehet el finom lekvárokat, befőtteket és szörpöket télire. Lássuk mikor, mit érdemes feldolgoznunk!

 

Június

bodzavirág

egres (piszke)

eper

málna

rebarbara

spárga

zöld dió

befozes_junius

 

Július

cukkini

cseresznye

meggy

ribiszke

sárgabarack

sárgadinnye

tök

uborka

szeder

befozes_julius

Augusztus

görögdinnye

körte

őszibarack

nektarin

paprika

paradicsom

paradicsompaprika

cukkini

befozes_augusztus

 

Szeptember

alma

bodza

káposzta

padlizsán

szilva

befozes_szeptember

Október

fokhagyma

gomba

karfiol

szőlő

zöldparadicsom

dió

befozes_oktober



November

birsalma

birskörte

cékla

citrom

csipkebogyó

narancs

befozes_november



értékelés