Grillezzünk sárgabarackos csirkecombot!
Mindegyik évszaknak megvan a maga szépsége és íze! Most az őszibarack segítségével próbáljuk ízletessé és különlegessé varázsolni a megszokott csirkecombokat. Lássuk, mi az elkészítésének a titka!

A grillezett őszibarackos csirkecomb elkészítése:

 

Adag: 4

Elkészítési idő: 25 perc

Pácolási idő: 2 óra

Grillezési idő: 12 perc

 

Hozzávalók

 

  • 450 gr csont és bőr nélküli csirkecomb
  • Só és fekete bors
    Őszibarack
  • 1/2 kis csésze sárgabaracklé
  • 6 kanál sárgabarack befőtt
  • 4 kanál frissen, apróra vágott menta
  • 1 evőkanál és egy kiskanál olívaolaj
  • 1 kanál balzsam ecet
  • 1/2 kiskanál curry por
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 4 közepes sárgabarack, ketté vágva, kimagvazva
  • 2 apróra vágott zöldhagyma
  • 1/4 kis csésze apróra vágott pisztácia
  • 1 kanál mustár
  • 1/2 kiskanál mustármag

Elkészítése

 

  1. Fűszerezzük be a csirkecombokat sóval, és borssal. Helyezzük a csirkecombokat zárható műanyag zacskóba, majd tegyük egy mélyebb tányérba. A pácoláshoz keverjük össze egy másik edénybe a nektár felét, a 2 kanál sárgabarack befőttet, a menta felét, 1 kanál olívaolajt, az ecetet, a curryt és a fokhagymát. Ezt öntsük a csirkecombokra. Zárjuk be a zacskót, és tegyük be a hűtőszekrénybe 2-4 órára.
  2. Vegyük ki a csirkecombokat a pácléből. Ha szenes grillünk van, helyezzük a combokat közvetlenül a grillre. Hagyjuk fedetlenül sülni 12- 15 percig vagy, ameddig rózsaszín színük nem lesz (80 fok), időközben forgassuk. A sárgabarackokat az utolsó 5 percben tegyük a grillre, és hagyjuk, amíg enyhe barnás színük nem lesz. ( Ha a gáz-grillünk van, melegítsük elő, majd állítsuk középfokra. Tegyük a csirkét a grillre és fedjük le, innen ugyanúgy kell elkészíteni, ahogy a szenes grillen.)
  3. A szószhoz keverjük össze egy edénybe a megmaradt nektárt, a mentát, a sárgabarack befőttet, az olívaolajt, az apróra vágott zöldhagymát, a 3 kanál pisztáciát, a mustárt, a mustármagot és az 1/4 kanál sót. A csirkecombokat szósszal és sárgabarackkal tálaljuk, hintsük rá a megmaradt pisztáciát. Ebből 4 adag jön ki.

 

 

 

 

Tápérték/4 adag:

 

  • Kalória: 348
  • Zsír összesen: 13 g
  • Telített zsírok: 2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírok: 2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírok: 3 g
  • Koleszterin: 94 mg
  • Nátrium: 504 mg
  • Szénhidrát: 33 g
  • Cukortartalom: 23 g
  • Rostok: 2 g
  • Fehérje: 25 g
  • C vitamin: 19% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Kalcium: 5% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Vas: 17% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)

 

Napi ajánlott érték: 2000 kalória.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Japán fűzfám és szivarfám nem hajt rendesen. . .

A problémának több gyökere is lehet, akár a táp is, de lehet a tavaszi nagy szárazság hatása, ami sok növényt nagyon megviselt. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Találkozás

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.