Hogyan készítsünk grillezett őszibarackos pitét?
A piték szerelmeseinek itt van egy új, gyümölcsös pite receptje, ami biztosan megdobogtatja majd a szívüket. Lássuk, hogyan készül a grillezett barackos pite!

A grillezett őszibarackos pite receptje

 

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Grillezési idő: 1 óra és 30 perc
  • Hűtési idő: 30 perc


Hozzávalók

  • 1,5 kg hámozott, félbe vágott őszibarack, mag nélkül
  • 1 kanál repceolaj
  • 1/2 csésze cukor
    Grillezett őszibarackos pite
  • 1/4 csésze friss apróra vágott bazsalikom
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag fagyasztott nyers pite tészta (tartalmazzon 2 tésztát)
  • 1 enyhén felvert tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor

 

A grillezett őszibarackos pite elkészítése


Ha szenes grillünk van, helyezzünk közepesen meleg szeneket a grill egyik oldalára. Kenjük be az őszibarack darabokat repceolajjal, majd tegyük közvetlenül a grillre, és hagyjuk őket 3 percig sülni, amíg nem kapnak enyhén barnás színt, majd vegyük le őket. Vágjuk ketté az őszibarackokat. Törjük össze az őszibarackokat egy nagy edénybe 1/2 csésze cukorral, bazsalikommal, kukoricakeményítővel és citromlével.

Egy kevés liszttel megszórt területen nyújtsuk ki a tésztákat, amíg 30 cm átmérőjűek nem lesznek. Olajozzuk meg a 25 cm-es vas tepsit, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Az egyik tésztát tegyük be a tepsibe, ennek el kellene takarnia a tepsi felületének ¾-ét. Tegyük rá a barack keveréket majd egy hegyes kés segítségével, lyukasszuk ki a másik tészta közepét, hogy a gőz ki tudjon jönni. Aztán tegyük rá a töltelékre, ha még marad tészta, azt betehetjük a két rend tészta közé töltelékként. Ha ezzel meg vagyunk, keverjük össze a tojást a vízzel egy kisebb edényben. Kenjük be a pitét ezzel a keverékkel, aztán szórjuk rá a megmaradt cukrot.

Helyezzük a tepsit a grill üres oldalára. Takarjuk le és hagyjuk ott 1½ - 2 órát, amíg a tészta aranyszínűre nem sül, és a töltelék nem lesz habos. Csak egyszer fordítsuk meg a pitét. (Amennyiben gázgrillünk van, melegítsük elő, majd állítsuk közepes fokra. Állítsuk közvetett főzésre, és folytassuk úgy, mint a szenes grillen.) Hagyjuk a pitét 30-40 percig hűlni mielőtt felszeleteljük. Ez a recept 12 adag pitéhez elég.

 

 

Tápérték/adag

  • Kalória: 263
  • Összes zsír: 11 g
  • Zsírsav: 4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsír: 1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav: 0 g
  • Koleszterin: 24 mg
  • Nátrium: 151 mg
  • Szénhidrát: 39 g
  • Cukortartalom: 20 g
  • Rostok: 2 g
  • Fehérje: 2 g
  • C vitamin: 14% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • A vitamin: 0% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Kalcium: 1% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Vas: 2% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)

Napi ajánlott érték: 2000 kalória

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

A dinnyéim ontják a virágot és a zöld tömeget, de sehol egy kis dinnye. Mi lehet a baj?

Elősegíthetjük a megtermékenyülést kézi megporzással is, az alábbi módon:

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.