2936. Hogyan készül a pisztáciatorta?
Ha a karácsonyi tortát saját magunk szeretnénk elkészíteni, érdemes kipróbálni a pisztáciatortát, ami egészséges és finom is.
Ha a karácsonyi tortát saját magunk szeretnénk elkészíteni, érdemes kipróbálni a pisztáciatortát, ami egészséges és finom is.
Hozzávalók:egy nagyobb tök fele (~ 2,5 kg), méz, fahéj, só, 1-1.5 liter húsleves, 1 vöröshagyma, 1 szál (5-6 cm) rozmaring, 200 ml főzőtejszín, fehérbors, só. A tököt tisztítjuk, daraboljuk, mézet csorgatunk rá, fahéjjal megszórjuk, és a sütőben megsütjük. Ezután a tök húsát kanállal kikaparjuk és lábosba tesszük. Ízlés szerinti mennyiségű húslevest adunk hozzá, a hagymát feldaraboljuk, és a leveshez adjuk. A rozmaring szálat is hozzáadjuk és borssal, sóval fűszerezzük. Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és ropogósra pirított bacon szalonnával tálaljuk.
Vannak ételek, amelyek segíthetnek az anyagcserénken – más szóval, fel tudják gyorsítani a kalóriaégetésünket. A következőkben a legjobb ételekről és italokról lesz szó, amelyek javítanak az anyagcserénken.
Az ételmaradékok kidobása energia- és erőforrás veszteséghez vezet. Nézzük, hogy miért ennyire fontos ez, és hogy mit tehetünk ellene!
A legtöbb ember rendszeresen eszik fehér kenyeret. De biztos, hogy ez a legjobb választás egészségünk szempontjából?
A mocsári hibiszkusz egy évelő növény, amit tavasszl és ősszel tőosztással lehet szaporítani. A tőosztás során a növényeket gyökérzetükkel és a talaj felszíne feletti részeikkel együtt több részre osztjuk, majd ezeket külön-külön elültetjük.
Az alma egyik legveszedelmesebb kártevője az almamoly. A hernyók befurakodnak a termésbe, ahol a magvakat is megrágják. Kártétele könnyen felismerhető a befurakodás helyén található vörösesbarnás, fekete ürülékszemcsékről. A gyümölcsök idejekorán lehullanak.
Az Aeschynanthust nem könnyű lakásban gondozni, mivel tavasszal és nyáron állandóan kell permetezni, télen pedig pihentetni 13-15 ˚C-os hőmérsékleten, ritka öntözés mellett. Fontos, hogy jól megvilágított helyre tegyük, és elvirágzás után azonnal vágjuk vissza a szárat. <p>Olvasónk által szemlétetett tünetek egyértelműen túlöntözésre utalnak, sajnos ilyenkor nem sok remény van a gyógyulásra. Mégis javaslom, tegyen egy utolsó kísérletet, lazítsa fel a növény talaját, ami segíti a felesleges vízmennyiség elvezetését.
Elsődleges kérdés, hogy egyszikű vagy kétszikű növények körül szeretné eltávolítani a gyomokat? A ma kapható gyomirtószerek többsége ugyanis növénykultúra-specifikus, vagyis külön kapható pázsit esetén alkalmazandó herbicid, vagy veteményesben stb. használható szer. A szelektivitás célja, hogy csak a gyomokat távolítsuk el a kultúrából. Természetesen kapható ún. totális gyomirtószer is, amely minden növényt elpusztít, de házikerti használata nem javasolt. <p>Azt is kérdés, hogy mekkora felületről van szó. Kisebb kertek esetén a mechanikai gyomirtást javaslom, hiszen ez a legkörnyezetkímélőbb megoldás. <p>Ma már sokféle márkájú gyomirtó vegyszer kapható. Tudatos használat esetén nem nem okoznak kárt a környezetben, melegvérű élőlényekre pedig nem veszélyesek. Gyepben kétszikű gyomok ellen kora tavasztól pl. a Calcurea G granulátum vagy a Keroland gyomradír használható, a használati utasítás szerinti mennyiségben. Veteményesben magról kelő kétszikű gyomok ellen pl. a Metripaz. Gyümölcsösben magról kelő egyszikű gyomok, kétszikű gyomok ellen a Casoron G.
A bonsai-kérdésben javaslom, forduljon egy szakértőhöz. Az Egyetemi Bonsai Club tagjai biztosan szívesen állnak rendelkezésére, ők tudnak igazán tanácsot adni a metszés és az átültetés mikéntjével kapcsolatban. <p>A sárgulásra vonatkozó kérdésére talán én is tudok válaszolni. Amennyiben az alsó levelek sárgulnak, majd lehullanak, a legvalószínűbb ok a túlöntözés vagy a hideg huzat lehet. Ha a felső, egészséges levelek sárgulnak, ezt a mészkerülő növények földjében levő Ca vagy az öntözéshez használt kemény víz okozhatja.