-
Bolti Eladó Pénztáros Állás
-
Területi értékesítési munkatárs - Budapest
-
takarító
-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Autófényező
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
Csőszerelő
2025. 02. 08
-
Recepciós | Tihany
2025. 02. 13
-
junior sales asszisztens
2025. 02. 18
-
Tisztatéri operátor
2025. 02. 18
-
Gyógyszeripari takarító
2025. 02. 18
-
Recepciós (nyugdíjas)
2025. 02. 18
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »

A pasztillák régen a gyógyszerészek kedvelt „hatóanyag csomagolási formái” voltak, pasztilla készítésével az egyébként nem túl ízletes, vagy túl erőteljes ízű gyógynövényeket is fogyaszthatóvá tehetünk.
Elkészítésük hasonló a méznyalóka készítéséhez, amikor a mézet gyakorlatilag megszilárdítjuk. Itt azonban a méz mellett gyömbért, szegfűszeget és citromot is tartalmaz az alapanyag.
Hozzávalók: 1 csésze cukor, 1/2 csésze víz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál méz, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér, 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg.
Lábasban melegítsük össze a hozzávalókat, amikor elkezd sűrűsödni keverjük hozzá a nagyon apróra vágott friss, vagy porrá őrölt szárított gyógynövényeket és összekeverésüket követően pöttyözzük rá egy sütőpapírra.

Ha megszáradtak, kis keményítővel hintsük be annak érdekében, hogy ne tapadjanak össze, majd légmentesen lezárva tároljuk a kész cukorkákat! Mielőtt a sütőpapíron megszilárdul a pasztilla fogpiszkálót, vagy hurkapálcát téve bele nyalóka lesz a pasztillából…

A képek forrása: https://helloglow.co
Herbáció, a népi gyógyreceptek magazinja
Herbáció a népi gyógyreceptek magazinja. Keresse az újságárusoknál!
www.herbacio.hu