Gyógynövényes pasztilla köhögős napokra
A pasztillák régen a gyógyszerészek kedvelt „hatóanyag csomagolási formái” voltak, pasztilla készítésével az egyébként nem túl ízletes, vagy túl erőteljes ízű gyógynövényeket is fogyaszthatóvá tehetünk.

Elkészítésük hasonló a méznyalóka készítéséhez, amikor a mézet gyakorlatilag megszilárdítjuk. Itt azonban a méz mellett gyömbért, szegfűszeget és citromot is tartalmaz az alapanyag.

 

gyogynovenyes_pasztilla1

 

Hozzávalók: 1 csésze cukor, 1/2 csésze víz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál méz, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér, 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg.

Lábasban melegítsük össze a hozzávalókat, amikor elkezd sűrűsödni keverjük hozzá a nagyon apróra vágott friss, vagy porrá őrölt szárított gyógynövényeket és összekeverésüket követően pöttyözzük rá egy sütőpapírra.

 

gyogynovenyes_pasztilla2

 

Ha megszáradtak, kis keményítővel hintsük be annak érdekében, hogy ne tapadjanak össze, majd légmentesen lezárva tároljuk a kész cukorkákat!

Mielőtt a sütőpapíron megszilárdul a pasztilla fogpiszkálót, vagy hurkapálcát téve bele nyalóka lesz a pasztillából…

 

A képek forrása: https://helloglow.co

Herbáció, a népi gyógyreceptek magazinja
Herbáció a népi gyógyreceptek magazinja. Keresse az újságárusoknál!

www.herbacio.hu

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Japán fűzfám és szivarfám nem hajt rendesen. . .

A problémának több gyökere is lehet, akár a táp is, de lehet a tavaszi nagy szárazság hatása, ami sok növényt nagyon megviselt. . .

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Csipegetünk...

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.