Áprilisban vethető zöldségek, fűszernövények és virágok Az egyre melegedő tavaszi talajba már számos zöldség/fűszer/virág vetőmag kikerülhet. Összegyűjtöttük az áprilisban vethető magokat. RÉSZLETEK
Áprilisban vethető zöldségek, fűszernövények és virágok Az egyre melegedő tavaszi talajba már számos zöldség/fűszer/virág vetőmag kikerülhet. Összegyűjtöttük az áprilisban vethető magokat. RÉSZLETEK
Fóliasátor a kertben: nem csak vidéki idill A fóliasátor olyan ideális körülményeket teremt a növényeknek, melyet az adott időszakban a szabad ég alatt nem lehetne biztosítani számukra. A fólia alatt meleg van, szabályozható a hőfok és a páratartalom, ezáltal a termesztési időszak jelentősen kitolható, vagyis korábban elkezdhető, és tovább folytatható. RÉSZLETEK
Ültessünk retket a kertünkbe! Retket sok országban fogyasztanak, de egyre ritkábban magában. Pedig a Müncheni sörretekhez hasonlóan régen mi, magyarok is retekkel ettük a levest! RÉSZLETEK
Az új-zélandi spenót nyáron termeszthető A növények közt is akad olyan, amely szíve szerint a tengerparti életformát választaná. Ő az új-zélandi spenót. RÉSZLETEK
Cukkini sütve, töltve, rántva Sokat törtük a fejünket, hogyan válogassuk össze a legjobb cukkini (Cucurbita pepo var.) recepteket. Nem könnyű feladat, ugyanis rendkívül sokoldalú zöldségről van szó, mely ráadásul közel sem nevezhető történelminek. Lássuk, mire jutottunk! RÉSZLETEK
Fekete fokhagyma? Kínai különlegesség a Nagybaniról Fekete fokhagymát kóstoltak a Piac Éjszakája vendégei a Nagybani Piacon, az új termék a rendezvényen mutatkozott be. A különleges élelmiszer speciális fermentációs eljárással készül, és a kutatások szerint egészségesebb, mint a friss fokhagyma. RÉSZLETEK
Miért együnk sok fekete retket? A fekete retek koránt sem olyan szép, mint jégcsap vagy rózsaszínű rokona, lehet, hogy éppen ezért kedvelik kevésbé a hazai fogyasztók. Most kedvet csinálunk a fekete retekhez. RÉSZLETEK
Októberi tökölős A tavasz után az ősz a kedvenc évszakom főleg a színek és az illatok miatt. Ez utóbbiak közé tartozik a sült gesztenye és a sütőtök illata, mert nagymamám mindkettőt gyakran készítette. Igaz, gyerekkoromból csak a márványosan fehér héjú, lapított gömbölyű sütőtök hatalmas szeleteire emlékszem, de manapság már többféle közül válogathatunk. RÉSZLETEK
Hogyan fogyasszuk a padlizsánt? Legyen fehér, fekete, lila vagy tarka - mindig a fényes felületű példányokat válasszuk, ugyanis ezeknek a legfinomabb az íze és belőlük készíthetők a legjobb ételek. RÉSZLETEK
A gyönyörű macikutya, a csau-csau A csau-csau kiváló természetű, méltóságteljes kutya, igen önálló, 50 cm körüli marmagasságú, jó idegzetű, ellenálló, nagyszerű fajta. RÉSZLETEK
Hörcsög, tengerimalac, degu, csincsilla nyári gondozása A rágcsálók is nehezen viselik a kánikulát. Nézzük, mire kell figyelnünk ilyenkor! RÉSZLETEK
Ez marha jó! - érdekességek a tehénről Miért nem alszik a tehén? Hogyan tud lépcsőzni? Meddig él egy tehén és mennyi tejet ad élete során? Mikor fedezték fel a fejőgépet? Utazik-e egy tehén repülőgépen? Ha érdekelnek a válaszok, olvass tovább! RÉSZLETEK