No SSO cookie

Mit kell tudni a mandarinokról?

A mandarinféle citrusok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, s a friss fogyasztásban lassan visszaszorítják az édes narancsokat. Mindez a kedvező "csomagolás" eredménye. A mandarinokat körülvevő héj ugyanis vékony, és könnyen - kés igénybevétele nélkül is - hámozható. Részletek »

Ősszel érik a japán kakiszilva

A japán kakiszilva fa igen magas, lombhullató, fényes, ovális levelekkel. Köszönhetően hatalmas méreteinek, könnyű megérteni, hogy az őseink miért vették észre az erdő többi fái között. A történészek azt állítják, hogy a kakiszilva még vad változatai Japánba az ázsiai kontinensről kerültek, még az őskorban.Részletek »

Mediterrán hangulatot idéz kertünkben a gránátalma

Mediterrán hangulatú kertet szeretnél? Ne hagyd ki a növények közül a skarlátvörös virágú gránátalmát sem! Júliusban megnyerheted az édenkert.hu fotójátékán!Részletek »

12 + 1 ok, hogy gránátalmát együnk

1. A gránátalma elsőrangú immunerősítő: fokozza a szervezet vitalitását antioxidánsai felpezsdítik a szellemet, a lelket is. Antibakteriális hatásait már az ókori népek is ismerték, az ayurvédikus gyógyáasztban alkalmazták. Az egyiptomiak vérhas és hasmenés ellenszereként itták a gyümölcs levét.Részletek »

Kipróbálnál hidegen sajtolt szűz kókuszolaj kúrát?

A kókuszpálma terméséből készült kókuszolaj a legegészségesebb diétás olaj. Immunerősítő, fogyasztó, vírus- és gombaölő hatású. Tom Hanks is 4 évig fogyasztotta számkivetettként a lakatlan szigeten.Részletek »