A savanyú káposzta készítése házilag

A savanyú (más néven erjesztett) káposzta készítése hagyományosan a betakarításkor megmaradt káposztafejek felhasználására szolgált. Ez egy olyan hagyomány, amelyből régen az egész család kivette a részét. Ebben a cikkben a hordós káposzta készítését szeretném ismertetni, továbbá arról is szó lesz, hogy miért is olyan egészséges a savanyú káposzta fogyasztása.

Makk vagy tölgyfa dió?

Valóban azok, aminek nevezzük őket, diók? Pontosan használva a szót, igen! De valami oknál fogva mégis inkább a makk elnevezést használjuk.

Mézes-citromos karfiol

A mézes-citromos karfiol elkészítésekor használhatunk bármilyen típusú mézet, amit szeretünk, legyen az gyengébb vagy erőteljesebb ízű. Most pedig lássuk, hogyan kell elkészíteni ezt a különleges ínyencséget!

Mit érdemes tudni a cékláról?

A cékla ecetes savanyúságként vagy szeletelve szinte minden bevásárlóközpont polcain megtalálható. Akár kedveljük az üveges változatát, akár nem, érdemes kipróbálni a friss cékla zamatát! 

Édenkertész válaszol

Ciklámen hagymát szórtam ki a virágágyásra, télen megmarad?

Ha borostyánlevelű ciklámen gumót vásárolt és ültetett, azt nyugodtan kint hagyhatja, hazánkban is télálló.

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

szorgoskodó

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Egy csodás palackkert tulajdonosa lehetsz

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.