Hogyan égessünk még több zsírt? - 1. rész
Mindenki szeretne több zsírt égetni fogyás, alakformálás, egészségmegőrzés, jólét vagy sport céljából. Ebből a cikkből megtudhatjuk, hogy hogyan lehet hatékonyan zsírt égetni, és miként hozzuk ki a legtöbbet az elvégzett gyakorlatokból.

Zsírégetés hatékonyan!

 

Formáld a feneked, távolítsd el a narancsbőrt, dolgozd le az úszógumit; ez mind része az alakformáló és fogyókúrás gyakorlatoknak, valamint a diétának, amelybe számos ember belemerül.

Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan lehet hatékonyan zsírt égetni, és miként hozd ki a legtöbbet az elvégzett gyakorlatokból. Emellett pedig kiemelek két köredzéses gyakorlatot, melyet én magam fejlesztettem ki, hogy segítsenek a zsírégetésben és a súlyvesztésben – egy a kezdők számára, egy pedig a gyakorlottabbaknak.

 

A zsírégetés alapjai


Energia be, energia ki.
A test valójában szénhidrát keverékeket éget: glükózt, energiatermelés céljából pedig zsírt. Az elégetett mennyiség a fizikai aktivitástól és az elfogyasztott ételek milyenségétől függ. Ha több energiát használsz el, mint amennyit az ételekből és italokból nyersz, akkor a tested égetni kezdi a tárolt zsírt és a szénhidrátokat, végül pedig még a proteineket is, hogy ezáltal elegendő energiát biztosítson a szervezeted számára, még akkor is, ha épp nem végzel gyakorlatokat.


f1_400



Ez történik akkor is, ha valaki éhezik; a test elkezdi önmagát felélni. A család történetétől – génektől – valamint az energiahiányt okozó evési szokásoktól és gyakorlatoktól függően a szervezeted hajlamos konzervatívvá válni, és lelassíthatja az anyagcserét, mert így próbálja megtartani a testsúlyt. Egyesek igen, mások pedig nem örökölték ezt a hajlamot, mely valószínűleg az emberi fejlődés kezdetének idejéből való, amikor is a „túl sok vagy kevés” az átlag fölött vagy alatt volt.

Glükóz, zsír és protein. Végül is az éhezés mindig működik, mert energiatermelés céljából a test elkezdi lebontani a saját szöveteit. A glikogénnek nevezett, elraktározott szénhidrát hamar felhasználódik, ezután pedig a bőr alatt és a belső szervek körül lerakódott zsír elégetése következik. Később pedig az izmokban lévő protein is leépül és glükózzá válik, hogy működésben tartsa az agyat.

A zsír és a glükóz a szervezet két fő energiaforrása. A zsírt jól ismerjük; glükózt főleg szénhidrátos ételekből nyerünk, például rizsből, kenyérből és burgonyából, a proteint pedig húsok, bab és tejtermékek fogyasztásával pótolhatjuk. A proteintartalmú ételek aminosavgyűjtő felhalmozódásai vészhelyzet esetén glükózzá alakulnak. A test általában mindig a zsír és glükóz keverékét égeti, kivéve a nagyobb erőkifejtés esetében. A leégetett „keverékben” a zsír és glükóz aránya a gyakorlat időtartamától és intenzitásától függ.

 

Következő oldal >>

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Sövény áttelepítése után gyengén fejlődik, mivel serkenthetnék az öntözésen kívül?

Ami nagyon fontos egy ültetés kapcsán, hogy segítsük a növény hajszálgyökér képződését

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Gloxínia

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.