
A káposztát már több ezer éve ismerjük és termesztjük. Segít az emésztésben, serkenti a bélműködést, és a népi gyógyászatban is sokoldalúan használták: a sebre tett káposzta levelek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatásúak. Lássunk egy nagyon finom káposztasaláta receptet!
Tavaszi káposztasaláta curryvel
Hozzávalók:
-
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 alma
- egy marék mazsola
- 3 dl tejföl
- majonéz
- curry
- só
- bors
Elkészítése:
A káposztát lereszeljük és besózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk, és hozzá tesszük a szintén lereszelt répát. Összekeverjük a majonézt, tejfölt, a fűszerekkel, a mazsolával és a kis kockára vágott almával. Ha kész, ráöntjük a mártást a káposztára. Ha már állt egy kicsit a hűtőben, és összeértek az ízei, még finomabb!