Nyár végéig vethető a kínai kel A kínai kel (Brassica rapa chinensis), mint ahogy neve is mutatja, Kelet-Ázsiából származik. A zöldségfélék között ez az egyik legfinomabb és legkönnyebben emészthető káposztaféle. RÉSZLETEK
Hagymát hagymával-avagy a legnépszerűbb hagymafajták Kabos Gyula örökzöld mondása hűen tükrözi a magyar ember kapcsolatát a hagymával. Valamilyen formában minden nap asztalunkra kerül, zöldségként vagy fűszerként, nyersen vagy szárítva, esetleg por formájában. Évente – állítólag - 7-8 kg-ot is megeszünk hagymából. Az általánosan használt vöröshagymán kívül, azonban még vannak számunkra kevésbé ismert hagymafélék, amelyekkel a modern receptekben egyre gyakrabban találkozhatunk. RÉSZLETEK
Növények az ablakpárkányon - készüljünk elő a magvetésre Dúlhat még odakint tomboló hóvihar, a házunkba máris beköltözhet a tavasz. Konyhakertünk következő évi beültetéséhez nevelt zöldségeink azonban megkérik a magukét: az első percektől sok türelmet és odafigyelést igényelnek. RÉSZLETEK
Mi mindenre jó a tök? Tökfélék és felhasználásuk A tök vagy ahogy egyes vidékeken mondják, a dinka, a disznóolakból és istállókból lassan, észrevétlenül belopakodott az ínyenckonyhák hátsó ajtaján. RÉSZLETEK
Rozmaring és burgonya együtt nyerő páros A burgonya a legfontosabb téli élelmiszer alapanyagok közé tartozik. Az utóbbi években ugyan csökkent a burgonyafogyasztásunk – már csak 60 kiló egy évben – azért megállapíthatjuk, hogy ha nem is naponta, de elég gyakran kerül asztalunkra. Ha unjuk már a petrezselymes krumplit, vagy inkább tartózkodnánk a tápláló sült krumplitól, próbáljuk ki a rozmaringgal fűszerezett burgonyát, amely elegáns köretté varázsolja ezt a mindennapos zöldséget. RÉSZLETEK
Tökös örömök - avagy amit a sütőtökről tudni kell A tél közeledtével az egyik legkedveltebb csemege a sült tök. Sok cukrot, vitaminokat, fehérjét és rostokat tartalmaz, szénhidráttartalma pedig közel annyi, mint a burgonyáé. A sütőtök - ahogy a kukorica, a burgonya is - Amerika felfedezése után került hozzánk, őshazája Közép- és Dél-Amerika trópusi vidéke. Sütve jó, de nézzük, még mi minden készíthető belőle... RÉSZLETEK
Egészséges-e az édesburgonya (batáta)? Az édesburgonyának számos olyan egészségmegőrző hatása van, amelyet nem is gondoltunk volna. Ismerjük meg jobban ezt a rendkívüli zöldséget! RÉSZLETEK
Hova ültessünk zöldségeket, ha nincs kertünk? Egyre többen nem tudjuk megengedni magunknak, hogy zöldségeket vásároljunk. Az egyik megoldás a takarékosságra az, ha olyan zöldségeket veszünk, melyeknek szavatossága hamarosan lejár. De a legjobb eljárás az, ha saját zöldséget, gyümölcsöt termesztünk. RÉSZLETEK
A 10 legtáplálóbb zöldség - 2. rész A legtáplálóbb zöldségek közé tartozik még a brokkoli, a fodros kel, a kelbimbó, a spenót és a csemegepaprika sok más zöldséggel együt. Ebben a részben hat másik zöldséget vizsgálunk meg, és megtudhatjuk, hogy miért tartoznak a legtáplálóbb zöldségek közé! RÉSZLETEK
A 10 legtáplálóbb zöldség A zöldségek gazdagok ásványi anyagokban és vitaminokban, amelyek szükségesek az egészséges életmód fenntartásához. Következésképpen, a zöldségek a természet egyik legtáplálóbb ételei. Íme, néhány a legtáplálóbbak közül! RÉSZLETEK
Milyen a Bombay macska? A Bombay macskát az indiai Bombay nevű városról nevezték el (a mai Mumbai-ról). Kimondottan úgy tenyésztették ki, hogy fényes fekete bundájával, hatalmas rézszínű vagy sárga szemeivel egy egzotikus ragadozóra emlékeztessen. RÉSZLETEK
Koprofágia: miért eszi meg a kutya a székletét? Egyes kutyák különösen szeretik a növényevők ürülékét, mint például a nyulakét, őzekét és a lovakét. Mások szeretik kitakarítani a macska almát, és vannak olyan kutyák is, amelyek kizárólag fagyott kutyaürüléket esznek. RÉSZLETEK
Jelek, amik hasnyálmirigy-gyulladásra utalnak a kutyádnál A kutyáknál kialakuló hasnyálmirigy-gyulladás gyakran a túlsúly, a túletetés következménye, de hogyan vehetjük észre, mik a tünetek? RÉSZLETEK