No SSO cookie

A datolyaszilvás kenyér receptje

Utolsó változtatás: 2012-08-08 | Első közzététel: 2011-03-29
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
A datolyaszilvás kenyér receptje
A datolyaszilva egy igazán rendkívüli őszi és téli gyümölcs, melyet nyersen vagy meghámozva egyaránt lehet fogyasztani, de pékáruknál is szívesen felhasználják. A datolyaszilvát nevezik még kakiszilvának is, de mivel egy étel elkészítéséről van szó, ez utóbbit most inkább mellőzzük.

Hogyan készül a datolyaszilvás kenyér

 

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze granulált cukor
  • 2 nagy tojás
    kakiszilva-datolyaszilva-kenyer
  • 1/2 csésze növényi olaj
  • 1 csésze hámozott és zúzott datolyaszilva
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 1/2 csésze szitált liszt
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/2 csésze aprított pekándió
  • 1/2 csésze mazsola(szőlő)

 

A datolyaszilvás kenyér elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C fokra. Zsírozzuk be egy 22 x 12 x 7 cm sütő tepsi alját.
  2. Egy nagy tálban verjük fel a cukrot, tojásokat és növényi olajat.
  3. Egy kis tálban keverjük össze a datolyaszilva pépet a szódabikarbónával. Adjuk hozzá a cukros keverékhez, és jól keverjük össze.
  4. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, fahéjat és sót. Adjuk hozzá a pekándiókat és a mazsolát. Ezt keverjük bele a datolyaszilva/tojás keverékbe, majd öntsük bele az előmelegített tepsibe.
  5. Süssük kb 1 óra 15 percet, fogpiszkálóval beleszúrhatunk a közepébe, s ha a fogpiszkáló tiszta marad, akkor már kész is van.

Szólj Te is hozzá!