-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Kőműves
-
takarító
-
Könyvelő
-
Reptéri adminisztrátor és rakodó
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
Ács / faépítő
2024. 09. 17
-
Teszt operátor
2024. 09. 18
-
Ügyfélforgalmi Munkatárs | Szentes
2024. 09. 17
-
Senior Sales Manager
2024. 09. 18
-
Dohánybolti-lottózói eladó
2024. 09. 18
-
Segéd felszolgáló
2024. 09. 18
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Jó ha a fűszerkertünket „be tudjuk vinni” télire is a konyhánkba. De ez leginkább csak úgy lehetséges, ha valahogyan tartósítjuk az aromás alapanyagokat az ételeink ízesítéséhez. Erre az egyik megoldás a szárítás.
Fűszernövények szárítása csorokba kötve
1. Kössük csokrokba a zellerzöldet, petrezselymet, zályát, majoránnát, bazsalikomot, rozmaringot - amit szeretnénk szárítani - és tegyük szellős, meleg helyre - nem jó a tűző nap, mert elveszítik a színüket - és szárítsuk a növényeket zörgősre.
Fűszernövények szárítása kiterítve
2. A kisebb leveleket, virágos hajtásokat - például a kakukkfű, majoránna - terítsük szét tiszta, vékony vásznon és néha-néha forgassuk meg, rázogassuk meg. Így szárítsuk addig, amíg összemorzsolható lesz.
A bazsalikom leveleit vékonyan terítsük szét, amiíg megszárad vagy fagyasszuk le egészben vagy aprítva
3. A megszárított fűszereket tegyük jól záródó edénybe és már csak annyi a teendőnk, hogy fénytől védve tároljuk.
Fűszernövények szárítása aszalógépben
Ha nincs a lakásban olyan szellős, meleg hely, ahol kiszáríthatnánk a növényeket, akkor elektromos aszalógéppel pillanatok alatt elkészíthetjük a saját fűszereinket. Annyi csak a feladat, hogy az aszalótálcát ki kell bélelni konyhai papírtörlővel, és arra ráhelyezni a szárítani kívánt friss növényeket. Fajtától függően 4-6 óra alatt el is készül. Ezután már csak össze kell morzsolni a növényeket (hajtsuk össze a papírtörlőt, amin száradtak és morzsoljuk össze benne.)
Egy egész fűszertartó szettet megtölthetünk a saját készítésű, tiszta -portól és szennyeződésektől mentes- aromás fűszereinkkel.
Egyesek szerint még jobban megőrzik aromájukat egyes fűszernövények, ha fagyasztjuk őket esetleg fűszerecetet vagy fűszeres olajat készítünk belőlük.