-
recepciós asszisztens magán egészségügyi intézményben
-
Hideghívó
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Állásajánlat, gépkezelő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
közjegyzőhelyettes
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Értékesítő - Megemelt bérrel (Mezőtúr )
2024. 07. 27
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Első eladó
2024. 07. 27
-
Sportpálya-karbantartó
2024. 07. 27
-
Ingatlanfejlesztési menedzser
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Hogyan szárítsunk a fűszernövényeket? - Útmutató 3 lépésben](https://www.edenkert.hu/fuszernovenyek/2367/nagykep_916x515/fuszernovenyek-szaritasa-tartositasa.jpg)
Jó ha a fűszerkertünket „be tudjuk vinni” télire is a konyhánkba. De ez leginkább csak úgy lehetséges, ha valahogyan tartósítjuk az aromás alapanyagokat az ételeink ízesítéséhez. Erre az egyik megoldás a szárítás.
Fűszernövények szárítása csorokba kötve
1. Kössük csokrokba a zellerzöldet, petrezselymet, zályát, majoránnát, bazsalikomot, rozmaringot - amit szeretnénk szárítani - és tegyük szellős, meleg helyre - nem jó a tűző nap, mert elveszítik a színüket - és szárítsuk a növényeket zörgősre.
![fuszernovenyek_szaritasa_csokorban fuszernovenyek_szaritasa_csokorban](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/2367/fuszernovenyek_szaritasa_csokorban.jpg)
Fűszernövények szárítása kiterítve
2. A kisebb leveleket, virágos hajtásokat - például a kakukkfű, majoránna - terítsük szét tiszta, vékony vásznon és néha-néha forgassuk meg, rázogassuk meg. Így szárítsuk addig, amíg összemorzsolható lesz.
![bazsalikom_level_szaritasa bazsalikom_level_szaritasa](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/2367/bazsalikom_level_szaritasa.jpg)
A bazsalikom leveleit vékonyan terítsük szét, amiíg megszárad vagy fagyasszuk le egészben vagy aprítva
3. A megszárított fűszereket tegyük jól záródó edénybe és már csak annyi a teendőnk, hogy fénytől védve tároljuk.
![]() |
Fűszernövények szárítása aszalógépben
Ha nincs a lakásban olyan szellős, meleg hely, ahol kiszáríthatnánk a növényeket, akkor elektromos aszalógéppel pillanatok alatt elkészíthetjük a saját fűszereinket. Annyi csak a feladat, hogy az aszalótálcát ki kell bélelni konyhai papírtörlővel, és arra ráhelyezni a szárítani kívánt friss növényeket. Fajtától függően 4-6 óra alatt el is készül. Ezután már csak össze kell morzsolni a növényeket (hajtsuk össze a papírtörlőt, amin száradtak és morzsoljuk össze benne.)
![szaritott_oregano szaritott_oregano](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/2367/szaritott_oregano.jpg)
Egy egész fűszertartó szettet megtölthetünk a saját készítésű, tiszta -portól és szennyeződésektől mentes- aromás fűszereinkkel.
Egyesek szerint még jobban megőrzik aromájukat egyes fűszernövények, ha fagyasztjuk őket esetleg fűszerecetet vagy fűszeres olajat készítünk belőlük.