Értékelve: 1x
(5.0 pont)

Az ehető virágok egy leheletnyi különleges aromát adnak a salátáknak. Miután a salátára rádobtuk az öntetet, szedjük le az ehető virág szirmait, és szórjuk a tetejére. Néhány virágfajtának erős íze van, ezért óvatosan használjuk.
Dobjuk fel salátánkat ehető virágokkal!
A sarkantyúvirág (Centranthus)
A sarkantyúvirágot leginkább színezés céljából használják. Úgy virágai, mint levelei borsos aromát adnak a salátának.
![]() |
Sarkantyúvirág |
A körömvirág (Calendula officinalis)
A dúsan virágzó körömvirág bőségesen ellát minket szirmokkal. Szórjuk őket könnyedén a saláta tetejére.
![]() |
Körömvirág |
A fűszernövények virágai
A bazsalikom, snidling, kapor, édeskömyény és rukkola virágai mind egy-egy szikrányi aromát és színt adnak a salátáknak.
![]() |
Viola |
A viola (Matthiola)
Akár vadon növő, akár termesztett, a finom aromájú viola úgy feldob egy tál zöldségkeveréket, mint semmi más.
![]() |
Borágó |
Borágó (Borago officinalis)
Virító kék, csillag alakú virágai szép kontrasztot képeznek a saláta zöldjével. A virág finom íze az uborkáéhoz hasonló. A lágyabb textúra érdekében válasszuk le a virágot a száráról.