No SSO cookie

Fagyasztás? Szárítás? Melyik a jobb fűszernövény tartósítás?

Itt az idő, hogy leszüreteljük fűszernövényeinket és téli megőrízzük fantasztíkus ízüket. Több módszer is a rendelkezésünkre áll, mindenki választhat kedve szerint.Részletek »

Hogyan metsszük a levendulabokrot?

A metszés elengedhetetlen egy fiatal, egészséges és élettel teli levendulabokor fenntartásához. A metszés kulcsa az, hogy fiatal korukban kell elkezdeni, amikor még cserépben vannak. Tudjunk meg még többet a levendula metszéséről! Részletek »

6 mutatós ötlet beltéri fűszerkerthez

A fűszernövények otthoni termesztése kellemes és pihentető hobbi sokunk számára. Ehhez csak minimális kertészeti alapismeretek és kellékek szükségesek. Izgalmas megoldásokat gyűjtöttünk össze! Részletek »

Hasznos tippek fűszernövények tavaszi vetéséhez

Amint kellően felmelegedik a talaj, elkezdhetjük a fűszernövények telepítését a kertben. Érdemes a zöldségekkel vegyesen ültetnünk őket, így betakarításkor egymás mellett találjuk az összeillő párokat.Részletek »

"Pizza és Pasta" fűszernövényeink

Pizza, pasta és Olaszország - e három fogalom gasztronómiai szempontból egy egységet képez, Az eredeti olasz ízek előállításához a jellegzetesen olasz fűszernövények, mint a bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, zsálya és szurokfű az erkélyen is megtermeszthetők. Részletek »