No SSO cookie

Ősszel vethető zöldségek

Szeptember végén október elején ismét fontos vetési időszak a konyhakertben. Ilyenkor kerülnek föld alá az áttelelő magok, hagymák. Lássuk, mit vethetünk most?Részletek »

Semmisítsük meg a fertőzött növényi részeket!

Egy paprikatermesztő szakember jótanácsa: A trágyakazal és a komposzt nem szemétdomb, nem szabad meggondolatlanul mindent rádobálni!Részletek »

Mi okozza a paprika, paradicsom csúcsának barnulását?

A kalciumhiányos paradicsom -és a paprikatermések csúcsi végén eleinte világosbarna vizenyős foltok képződnek, amelyek később megbarnulnak vagy megfeketednek, élesen határoltak és enyhén süppedtek. Mit tehetünk a kalciumhiány ellen? Részletek »

Hogyan termesszünk articsókát?

Az articsóka, mely ezüstös zöld színű, 1,8 m szélességű szökőkúttá nőhet, igazán jól mutat bármilyen kertben. Talán eme “gyöngyszem” zöldség sokkal könnyebben termeszthető különböző éghajlatú területeken, mint gondolnánk.  Részletek »

Petrezselyem, minden mennyiségben!

Frissen és szárított állapotban főtt, sült ételekhez, levesekhez, főzelékekhez, salátákhoz nyersen, ételek díszítéséhez - petrezselymet szinte mindenhez használunk! Ezzel magunknak is jót teszünk, gyógyhatásai a következők:Részletek »