Karalábé: a kertek földönkívülije Ha még nem termesztettünk vagy fogyasztottunk ezekből a káposzta családjába tartozó, nem annyira keresett zöldségből, akkor nem is tudjuk mit hagytunk ki! Az ízük a fehérrépa enyhén édes ízére hasonlít. RÉSZLETEK
Kis konyhakertek A kis konyhakertekben szinte pár nap alatt megtermeszthetjük kedvenc zöldségeinket. Ezek a zöldségek a leggazdagabbak a szervezet számára fontos tápanyagokban, és nyersen, salátaként vagy levesekben is fogyaszthatók. RÉSZLETEK
Beltéri zöldséges kert építése kezdőknek A beltéri kertészkedés igencsak hálás feladat lehet, de van egy pár dolog, amin el kell gondolkodnunk, mielőtt elkezdjük. RÉSZLETEK
Honnan tudjuk, hogy mikor értek a zöldségek? - 1. rész A saját zöldségtermesztés fő célja az, hogy ízletes és friss zöldségeket szedjünk a kertből. De nem csak úgy tudhatjuk meg, hogy megértek-e, hogy megkóstoljuk őket. Vannak bizonyos jelek, amelyek megmutatják, mikor érettek és szedhetőek a zöldségek. RÉSZLETEK
Honnan tudjuk, hogy mikor értek a zöldségek? - 3. rész Már megállapítottuk egy pár zöldségről, hogy értek-e vagy sem, de a kertben ennél jóval több zöldséget termeszthetünk. Ebben a részben többek között a fehérrépáról, a karórépáról, a paradicsomról és a tökökről lesz szó. RÉSZLETEK
Honnan tudjuk, hogy mikor értek a zöldségek? - 2. rész Második részünkben az érettség jeleit az olyan zöldségeknél vizsgáljuk, mint a hagyma, a saláta, a padlizsán, a paszternák vagy a karfiol. Lássuk, melyek az érettség jelei ezeknél a zöldségeknél! RÉSZLETEK
Vízitorma - Milyen szerepe van a rák gyógyításában? Az Ulsteri Egyetem kutatói által végzett egyik tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy napi 85 gramm vízitorma elfogyasztása jelentősen csökkenti a fehérvérsejtek rákos megbetegedését és növeli a szervezetben található, rák ellen küzdő antioxidánsok szintjét. RÉSZLETEK
Termesszünk paszternákot! A paszternáknak édes, mogyorós íze van. A friss paszternáknak főzésnél lágy az állaga, de a túlérett paszternák rostos és keserű. RÉSZLETEK
Minden, amit a chili paprikáról tudni kell - 3. rész A chilik gyorsan virágoznak és érnek, a gyorsaság fajtától és hőmérséklettől függ. Az első chiliket zölden is leszedhetjük, amint megnőttek, vagy megvárhatjuk, amíg megérnek. Nézzük meg, hogy hogyan használhatjuk fel őket! RÉSZLETEK
A kaliforniai paprika termesztése A kaliforniai paprika a gyönyörű színeiről és az édes húsáról ismert. Későn is ültethetjük, és jól tűri a szárazságot. Az alábbi termesztési tanácsokat mindegyik típus esetében felhasználhatjuk. 23-26ºC-on nőnek a leginkább. RÉSZLETEK
Mit eszik a patkány? A patkány etetése nem nehéz, de fontos, hogy kifejezetten hobbiállatként tartott patkánynak készített eledellel tápláld. Lássuk, mit adhatsz neki és mit nem! RÉSZLETEK
Kerti nyúltartás: hogyan tartsuk kertben a nyuszit? Hogyan gondozzuk a kertben tartott nyuszit, mit tegyünk, hogy jól érezze magát, és egészséges legyen? RÉSZLETEK
Hogyan lehet minél hosszabb élete a kutyánknak? A szakemberek hosszú ideje vizsgálják mi a hosszú élet titka az embereknél. De vajon hogyan nyújthatunk minél hosszabb életet kutyánknak? RÉSZLETEK