No SSO cookie

Ehető virágok - csodaszép ételek!

Utolsó változtatás: 2016-07-17 | Első közzététel: 2010-11-04
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Ehető virágok - csodaszép ételek!
Az ehető virágok egy leheletnyi különleges aromát adnak a salátáknak. Miután a salátára rádobtuk az öntetet, szedjük le az ehető virág szirmait, és szórjuk a tetejére. Néhány virágfajtának erős íze van, ezért óvatosan használjuk.


Dobjuk fel salátánkat ehető virágokkal!

 

 

A sarkantyúvirág (Centranthus)

 

A sarkantyúvirágot leginkább színezés céljából használják. Úgy virágai, mint levelei borsos aromát adnak a salátának.

 

sarkanty_width
Sarkantyúvirág

 


A körömvirág (Calendula officinalis)

 

A dúsan virágzó körömvirág bőségesen ellát minket szirmokkal. Szórjuk őket könnyedén a saláta tetejére.

 

Körömvirág
Körömvirág


A fűszernövények virágai

 

A bazsalikom, snidling, kapor, édeskömyény és rukkola virágai  mind egy-egy szikrányi aromát és színt adnak a salátáknak.

 

Viola
Viola

A viola (Matthiola)

 

Akár vadon növő, akár termesztett, a finom aromájú viola úgy feldob egy tál zöldségkeveréket, mint semmi más.

 

Borágó
Borágó


Borágó (Borago officinalis)

 

Virító kék, csillag alakú virágai szép kontrasztot képeznek a saláta zöldjével. A virág finom íze az uborkáéhoz hasonló. A lágyabb textúra érdekében válasszuk le a virágot a száráról.


Szólj Te is hozzá!