No SSO cookie

H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

11
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
 
 
 
 
A honlapon

Acerola, a természetes vitamin - mit tesznek az üdítőnkbe?

Az acerola (Malpighia glabra) vagy barbadoszi cseresznye egy közkedvelt, mégis sokak által nem ismert gyümölcs, amely gyakorlatilag majd kicsattan a C-vitamintól. Üditőkben vagy gyümölcskonzervekben is gyakran használt adalékanyag.

Kapcsolodó cikkek

Egzotikus déli gyümölcsök, amelyeket érdemes megkóstolni

Amikor egzotikus helyekre látogatunk érdemes kipróbálni a helyi konyha különlegességeit, és a hely egzotikus gyümölcseit. Összegyűjtöttünk 10 trópusi gyümölcsöt, amit mindenkinek ki kell próbálni, különösen ezeken a forró napokon, amikor valami frissítőre vágyunk.Részletek »

12 + 1 probléma, amire a Gránátalmát fogyaszthatjuk

1. A gránátalma elsőrangú immunerősítő: fokozza a szervezet vitalitását antioxidánsai felpezsdítik a szellemet, a lelket is. Antibakteriális hatásait már az ókori népek is ismerték, az ayurvédikus gyógyáasztban alkalmazták. Az egyiptomiak vérhas és hasmenés ellenszereként itták a gyümölcs levét.Részletek »

A noni jótékony hatásai az emberi szervezetre

A polinéz törzsi gyógyítók a Nonit már 2000 éve alkalmazzák, szorulás, hasmenés, láz, gyulladás, harapások, rovarcsípés és sokfajta betegség kezelésére. Az utóbbi évek kutatásai beazonosították a noni több hatóanyagát is. Ezek az eredmények alátámasztják a tradicionális gyógyászat tapasztalatait, így ma már a modern gyógyászat is igent mondott a Nonira.Részletek »

Szőlőmetszési szabályok, tippek, tanácsok

Annyira sokfélék a szőlőművelési rendszerek, ill. tőkeformák hogy a hobbikertészek sokszor túl zavarosnak tartják, és elborzadnak a gondolattól, hogy metszőollót kell fogniuk. Sokan ezért hagyják elvadulni a tőkékét, de legalábbis rábízzák a növényre, hogy magától nőjön.Részletek »

Cseresznyéből is a hibrideké a jövő!

A nemesítés során az a célunk, hogy kiváló termőképességű, öntermékeny, kompakt faméretű, sötét színű, kemény, ropogós húsú gyümölccsel rendelkező fajtákat hozzunk létre, amelyek amellett, hogy ízletesek, ellenállóak a betegségekkel szemben.Részletek »