No SSO cookie
A honlapon

Őszi finomságok az erdőből - csipkebogyó tea, lekvár és bonbon!

Csipke, csitkenye, hecsedli, hecsepecs, Rosa canina - bárhogy hívjuk, itt az idő, hogy a kirándulni, erdőt járni szeretők begyűjtsenek télire legalább egy pár zacskó teára elegendő mennyiséget. Ha kertünkben is hozzájutunk a csipkebogyóhoz és nagyobb mennyiség is akad belőle, akkor a legjobb, ha lekvárt, vagy bonbont is készítünk! Lássuk, hogyan!

Kapcsolodó cikkek

Az idén hetekkel korábban kezdődhet a szőlő szüret

A szőlő csaknem mindenhol megfelelő állapotú, így mennyiségben és minőségben is jó évet várnak a termelők 2018-ban.Részletek »

Szüret utáni teendők a gyümölcsösben

Ha vége a gyümölcsszedésnek hajlamosak vagyunk hátradőlni, pedig ez nagy hiba! Ne zárjuk be a kertet, ne hagyjuk magára az ültetvényt ilyenkor, hiszen a következő szezonra most tudjuk felkészíteni a fákat.Részletek »

Gönci kajszi - egy magyar csoda

Kajszibarack. Imádom ezt a szót, szerintem az egyik legjobb magyar szó valami ehetőre. Benne van az édesség a nyár, a napsütés, a puhaság, a kicseppenő sűrű baracklé.Részletek »

Cseresznye és meggy szedd magad - Elkezdődött

A cseresznye már javában érik, a meggy ízesebb fajtái még csak most következnek. Összegyűjtöttük a hazai szedd magad gyümölcsösöket, ahol beszerezhető a nyár eleji ropogtatnivaló és befőttalapanyag!Részletek »

Elkezdődött a cseresznyeszezon!

A meleg tavaszi időjárás miatt már elkezdődött a korai érésű cseresznyefajták, mint például a Münchenbergi, illetve a Májusi korai szedése, idén a gyümölcs termésmennyisége megközelítheti a 20 ezer tonnát.Részletek »