No SSO cookie
A honlapon

Felkerülünk Európa mogyoró térképére

Két éven belül megsokszorozódhat a mogyorótermesztés Magyarországon a NAIK és az MKSZN által kifejlesztett új technológiának köszönhetően. A növekvő mogyoró- és mandulatermesztési igényekről szakmai nap keretén belül tárgyaltak az ország gyümölcskutatói. 

Kapcsolodó cikkek

Őszi teendőnk a bogyósok körül

Az ízletes és fanyar Szeder szürete a kedvező időjárásnak köszönhetően még most is tart. A szeder letermett vesszőit a málnához hasonlóan ki kell vágnunk. Erre lombhullástól egészen jövő év tavaszáig van időnk. A lomb elvesztése után válik igazán jól láthatóvá az év során kialakult hajtásszövevény. És innen már könnyű a dolgunk...Részletek »

Szőlőültetvényből kivifarm a dél-zalai dombokon

A Mura térségében a volt szőlőterületek, zártkerti ingatlanok egyik újrahasznosítási lehetőségét kínálja a kivitermesztés.Részletek »

Megérett a füge: fügereceptet ajánlunk

A legenda szerint a fügét a törökök hozták magukkal Magyarországra és először a Gellért-hegy déli lejtőjén telepítették el őket a kivágott szőlők helyére. Részletek »

Hogy kerül az alma az asztalra?

Bár hazánkban is egyre népszerűbb a tudatos vásárlás, kevesen tudják, hogy milyen utat jár be a gyümölcs, a magtól a kerten át az asztalunkig.Részletek »

Rossz helyzetben van a magyar almatermesztés

Rossz helyzetben van a magyar almatermesztés, mivel például nagy a termésmennyiség évenkénti ingadozása, az össztermésen belül nagy az ipari alma aránya, a csökkenő termőterület mellett pedig a korszerűnek minősíthető ültetvények aránya is alacsony - állapítja meg a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) legfrissebb összegzése.Részletek »