No SSO cookie
A honlapon

Különleges receptek dióból, amiket érdemes kipróbálni

Diófasírt, dióleves, diótej mind különlegesség teljesen hétköznapi alapanyagokból, amit mi magunk is kipróbálhatnánk. Vegetáriánusok is ajánlott!

Kapcsolodó cikkek

Őszi teendőnk a bogyósok körül

Az ízletes és fanyar Szeder (Rubus fruticosus) szürete a kedvező időjárásnak köszönhetően még most is tart. A szeder letermett vesszőit a málnához hasonlóan ki kell vágnunk. Erre lombhullástól egészen jövő év tavaszáig van időnk. A lomb elvesztése után válik igazán jól láthatóvá az év során kialakult hajtásszövevény. És innen már könnyű a dolgunk...Részletek »

Melyik alma fajták a kedvenceink?

Az almát ősidők óta ismeri az ember, az egyik legalapvetőbb gyümölcsünk. Rendkívül sok típus, számtalan fajta és fajtacsoport létezik, nem könnyű eligazodni közöttük. Elég, ha azt a néhány fajtát ismerjük, amihez a boltok polcain hozzájutunk.Részletek »

Szilva szedd magad 2016-augusztusban indul

Újra itt a szilvaszezon. Ha Te is befőzésre készülsz, a lekvárnak, befőttnek, szörpnek és aszalványnak valót termelői áron az alábbi helyeken beszerezheted.Részletek »

Kajszi,- és őszibarack szedd magad 2016

Összegyűjtöttük, hogy 2016-ban hol nyílnak szedd magad kajszi- és őszibarack gyümölcsösök. Indulás előtt érdemes egyeztetni az ültetvény nyitva tartásáról és az esetleges tavaszi fagykárról.Részletek »

3 különlegesség zöld dióból

A zöld diót június második felében kell szedni, amikor még kötőtűvel könnyen átszúrhatók a gyümölcsök, azaz a belső kemény héj még nem alakult ki. Számos ínyencség készíthető belőle.Részletek »