No SSO cookie
A honlapon

Ne dobjuk ki a narancshéjat, készítsünk belőle narancslikőrt!

A mindenki által ismert és kedvelt gyümölcsnek, a narancsnak a megszárított külső héja (Aurantii cortex) szolgáltatja a közkedvelt aromájú ízesítőt, melyet különböző édességek, cukrászati termékek és likőrök készítésénél használnak fel. A kereskedelemben kétféle - édes és keserű - változatban kapható, aszerint, hogy mire akarjuk felhasználni. 

Kapcsolodó cikkek

Superfood és dísznövény lehet az év gyümölcse?

Superfood és dísznövény is egyszerre a fekete berkenye, hazánk egyik legegészségesebb gyümölcse, amelyet idén megszavazhatunk az év gyümölcsének.Részletek »

Szelídgesztenye, szeretem!

Hol érdemes Magyarországon szelídgesztenyét nevelni? Miért kell türelmes kertésznek lennünk? Hogyan süssünk tökéletes sült gesztenyét? Maróni 1x1.Részletek »

Őszi teendőnk a bogyósok körül

Az ízletes és fanyar Szeder szürete a kedvező időjárásnak köszönhetően még most is tart. A szeder letermett vesszőit a málnához hasonlóan ki kell vágnunk. Erre lombhullástól egészen jövő év tavaszáig van időnk. A lomb elvesztése után válik igazán jól láthatóvá az év során kialakult hajtásszövevény. És innen már könnyű a dolgunk...Részletek »

Felkerülünk Európa mogyoró térképére

Két éven belül megsokszorozódhat a mogyorótermesztés Magyarországon a NAIK és az MKSZN által kifejlesztett új technológiának köszönhetően. A növekvő mogyoró- és mandulatermesztési igényekről szakmai nap keretén belül tárgyaltak az ország gyümölcskutatói. Részletek »

Szőlőültetvényből kivifarm a dél-zalai dombokon

A Mura térségében a volt szőlőterületek, zártkerti ingatlanok egyik újrahasznosítási lehetőségét kínálja a kivitermesztés.Részletek »