No SSO cookie
A honlapon

Hogyan fogyasszuk a padlizsánt?

Legyen fehér, fekete, lila vagy tarka - mindig a fényes felületű példányokat válasszuk, ugyanis ezeknek a legfinomabb az íze és belőlük készíthetők a legjobb ételek.

Kapcsolodó cikkek

Gyógynövényes pasztilla köhögős napokra

A pasztillák régen a gyógyszerészek kedvelt „hatóanyag csomagolási formái” voltak, pasztilla készítésével az egyébként nem túl ízletes, vagy túl erőteljes ízű gyógynövényeket is fogyaszthatóvá tehetünk.Részletek »

Hogyan kell fagyasztani a fűszernövényeket?

A friss fűszernövények tartósításának egyik legjobb módszere a fagyasztás, mert gyors és könnyű eljárás és nem igényel vegyszereket, főzést. Nézzük, mely növények alkalmasak a fagyasztásra!Részletek »

Hogyan készítsünk tökből szivacsot?

Ki tud saját szivacsot készíteni? Mindenki, aki kipróbálja a szivacstök-termesztést és ki tudja várni, amíg a tök szivaccsá szárad. Akár kezdhetjük is!Részletek »

Enyhítsük a csaláncsípés okozta fájdalmakat!

A csalán az egész világon elterjedt gyógyhatású, de mégis gyomként számon tartott növény.  Ha a bőrünkhöz ér égető, csípő fájdalmat érzünk, amit aztán a csalánkiütés követ. Nézzük, hogy hogyan szabadulhatunk meg könnyen az égető, viszkető érzéstől! Mit kezdjünk a csaláncsípéssel?Részletek »

Minden próbát kiálltak a koktélparadicsomok

A könnyed saláták egyik népszerű összetevőjét, a koktélparadicsomokat vizsgálta legújabb Szupermenta projektjében a Nébih. A szakemberek 16 terméket teszteltek élelmiszerbiztonsági és növényvédelmi szempontok mentén, paradicsomonként 300 növényvédőszer-hatóanyagot is vizsgáltak.Részletek »