No SSO cookie
A honlapon

Hogyan termesszünk otthon gyömbért? - 1. rész

Sokan, amikor elkezdik a gyömbér termesztését, azt hiszik, hogy nehéz lesz, pedig nem az. Elég, ha egy évben egyszer foglalkozunk vele: amikor kiássuk. Utána újra ültetjük, és aztán egy évig nincs vele gond!

Kapcsolodó cikkek

Semmisítsük meg a fertőzött növényi részeket!

Egy paprikatermesztő szakember jótanácsa: A trágyakazal és a komposzt nem szemétdomb, nem szabad meggondolatlanul mindent rádobálni!Részletek »

Mi okozza a paprika, paradicsom csúcsának barnulását?

A kalciumhiányos paradicsom -és a paprikatermések csúcsi végén eleinte világosbarna vizenyős foltok képződnek, amelyek később megbarnulnak vagy megfeketednek, élesen határoltak és enyhén süppedtek. Mit tehetünk a kalciumhiány ellen? Részletek »

Csalán: a méltatlanul mellőzött növény

A növény minden része – gyökere, szára, levele, és virága is gyógyhatású. A nagy csalán az egyik legjobb vértisztító és kiváló fájdalomcsillapító gyógynövényünk. Felhasználási módjainak se szeri, se száma...Részletek »

Hogyan termesszünk articsókát?

Az articsóka, mely ezüstös zöld színű, 1,8 m szélességű szökőkúttá nőhet, igazán jól mutat bármilyen kertben. Talán eme “gyöngyszem” zöldség sokkal könnyebben termeszthető különböző éghajlatú területeken, mint gondolnánk.  Részletek »

Varázslatos Uborkafű - avagy mire jó a kapor?

Közismert fűszer és gyógynövény, az ernyősvirágzatúak családjából. A Földközi-tenger vidékéről származó fűszert a római légionáriusok hozták be Európába. Részletek »