No SSO cookie
A honlapon

Petrezselyem, minden mennyiségben!

Frissen és szárított állapotban főtt, sült ételekhez, levesekhez, főzelékekhez, salátákhoz nyersen, ételek díszítéséhez - petrezselymet szinte mindenhez használunk! Ezzel magunknak is jót teszünk, gyógyhatásai a következők:

Kapcsolodó cikkek

Mit mikor vessünk/ültessünk a veteményeskertbe?

Egész éves munkánk sikerének alapja a jól megválasztott vetőmag és az időben elvégzett vetés vagy ültetés. Lássuk, melyik zöldséget, mikor ültessük?Részletek »

Spárgát az ünnepi asztalra

Hazánkban egyelőre kevésbé elterjedt, így többnyire csak csemegének számít a spárga fogyasztása. Pedig a most szezonális zöldség számos jó tulajdonsággal bír. Ráadásul a magyar termesztőknél kiváló minőségben kapható a nyúlárnyék néven is ismert zöldség.Részletek »

Növények tűzdelése és kiültetése egyszerűen

Amikor a kis magoncok akkorák, hogy két ujjal gond nélkül megfoghatók, tűzdelnünk kell őket. A palánták tűzdelése (átültetése) történhet tőzegtálcába, lapos ládába vagy egyesével tőzegcserepekbe.Részletek »

Emésztésjavító gyógyitalok fűszernövényekből

A házi gyógy-és fűszernövénykertek kora tavasztól ontják az illatos-aromás növényeket, amelyeket sokféle módon feldolgozhatunk és hasznosíthatunk. Készíthetünk például gyógyitalokat, többek között emésztésjavító italokat. Kevés munkával remek hatású házi gyógykészítményeket raktározhatunk el az őszi-téli időszakra.Részletek »

A medvehagyma gyűjtésnek is vannak szabályai!

A medvehagyma gyűjtési szezonja március vége, április eleje. Sokan nincsenek azonban tisztában azzal, hogy a hazánkban több helyen is megteremő „vadfokhagyma” gyűjtése engedélyhez kötött. Részletek »